MULTIMEDIJSKI PRAKTIKUMI

Na UNESCOvom forumu o medijskoj pismenosti je u Parizu 2014. godine usvojena Telecentrova preporuka o otvaranju multimedijskih praktikuma  u obrazovnim i kulturnim ustanovama. Prvi praktikum smo otvorili 2013. u Grafičkoj školi u Zagrebu, a drugi 2016. godine u Centru za kulturu Trešnjevka. Sudjelovali smo u izradi multimedijskih standarda zanimanja, standarda kvalifikacija, strukovnih i visokoškolskih kurikuluma, te izdavanju udžbenika iz fotografije, zvuka i videa. Primjenjujemo metode projektnog učenja koje omogućuju sveobuhvatni razvoj ključnih kompetencija polaznika, neophodnih za rad u kreativnim i kulturnim industrijama.

MoJo Lab

MoJo Lab je multimedijski praktikum za mobilno novinarstvo u kojem polaznici koriste pametne telefone i tablete u produkciji medijskih sadržaja.

Expo Lab

Expo Lab je multimedijski praktikum u kojem polaznici sudjeluju u planiranju i produkciji sadržaja i oblikovanju multimedijske izožbe.

Web Lab

Web Lab je multimedijski praktikum u kojem polaznici prolaze proces osmišljavanja, oblikovanja i objavljivanja mrežnih stranica na internetu.

Video Lab

Video Lab je multimedijski praktikum u kojem polaznici sudjeluju u predprodukciji, produkciji i postprodukciji video sadržaja.

Audio Lab

Audio Lab je multimedijski praktikum u kojem polaznici sudjeluju u predprodukciji, produkciji i postprodukciji podcasta, zvučnih efekata i glazbe.

Foto Lab

Foto Lab je multimedijski praktikum u kojem polaznici sudjeluju u snimanju i obradi fotografija za tiskane i digitalne medijske platforme.

Game Lab

Game Lab je multimedijski praktikum za djecu u kojem polaznici sudjeluju u osmišljavanju, oblikovanju i programiranju računalnih igara.