MOOC mobilno novinarstvo

Prijavite se na jedinstveni 20-tjedni program u kojem ćete na šest on-line modula učiti o mobilnom novinarstvu. Program koji provodimo u suradnji s HRT-om, Fakultetom političkih znanosti i EU partnerima Autonomnim sveučilištem iz Barcelone, Institutom za umjetnost, dizajn i tehnologije iz Dublina i tvrtkom ATiT iz Leuvena počinje 23. siječnja. 

Jeste li zainteresirani za mobilno i građansko novinarstvo? Imate li potrebu za poboljšanjem svojih vještine u proizvodnji vijesti na mobilnom telefonu o događajima u vašoj lokalnoj zajednici? Želite li saznati više o tome što znači biti novinar i izvještavati o pitanjima i problemima koji su važni za vas i vaše kolege? Ako je odgovor na bilo koje od ovih pitanja “da” – prijavite se na novi Y-NEX MOOC (Masive Open Online Course) o mobilnom novinarstvu koji počinje 23. siječnja. Ovaj 20-tjedni MOOC se sastoji od šest modula:

  • Medijska pismenost i ljudska prava
  • Mobilno novinarstvo i tehnologije
  • Mobilno novinarstvo i pripovijedanje
  • Mobilno novinarstvo i produkcija
  • Prava intelektualnog vlasništva
  • Digitalno poduzetništvo

Svaki modul predstavlja 16-20 sata angažmana polaznika. Tijekom ovog MOOC-a ćete naučiti o osnovnim alatima i vještinama, potrebnim mobilnom novinaru za kreiranje zanimljivih foto, audio i video sadržaja. Istražit ćete pojam medijske pismenosti i što to znači biti pismen u našem brzom medijski zasićenom svijetu. Naučit ćete o pripovijedanju i što je potrebno za stvaranje uspješnih izvješća, kao i što je potrebno uzeti u obzir kada je riječ o etičkim pitanjima i pravima intelektualnog vlasništva. Također ćete naučiti o uspješnom razvoju projekata, pronalaženju načina kako upotrijebiti svoje nove vještine u praksi i istražiti ​​kako zaraditi kao mobilni novinar.

Ciljani polaznici Y-NEX MOOC-a su ljudi koji rade u organizacijama koje se bave osnaživanjem mladih za rad s mladima. Također je usmjeren na učenike srednjih škola, studente, pripravnike, volontere i nezaposlene mlade ljude koji su zainteresirani postati mobilni novinari. Nije potrebno prethodno znanja, samo zanimanje za komunikaciju putem mobilnog novinarstva.

Y-NEX digitalni bedževi će se dodijeliti polaznicima za svaki uspješno završeni modul. Svi koji uspješno završe sve module će biti nagrađeni Y-NEX certifikatom. Najaktivniji sudionici će imati priliku osvojiti sudjelovanje u sedmodnevnoj master radionici u organizaciji Hrvatske radiotelevizije i Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu.

Y-NEX je međunarodni projekt financiran iz Erasmus+ fonda Europske unije za mlade. Razvijajući vještine u korištenju mobilnih uređaja za produkciju i objavljivanje vijesti, Y-NEX ima za cilj osnažiti mlade ljude da postanu aktivni građani, s artikuliranim stavovima o pitanjima i temama od važnosti za svakodnevni život i zajednicu u kojoj žive.

Registrirajte se ovdje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *